Herbst on the wire

Herbst-on-the-wire er fastsiddende bøjle mod overbid til børn i voksealderen

Herbst-on-the-wire fungerer som en Herbst-bøjle ved at udnytte barnets vækst i af puberteten til at trække tænderne i både over- og undermund. Det sker ved hjælp af skinner eller ringe på kindtænderne i begge sider. Ofte har patienten samtidig togskinner på fortænderne.

Det er typisk patienter i slutningen af puberteten, der lægger mund til Herbst, da effekten til dels kommer af at kroppen stadig er i vækst og er med til at skubbe tænderne i undermunden fremad.

Skinnerne forbundet med teleskop-rør

En herbst-on-the-wire er en fastsiddende bøjle, som går fra togskinnerne i overmunden til togskinnerne i undermunden og herved skubber tænderne fremad. Stængerne fungerer som teleskoper og består af teleskoper og ofte også af en fjeder.

Også kendt som
FORSUS – TWIN FORCE – POWERSCOPE – SUS 2


 

Målgruppen er ofte børn i slutningen af puberteten eller voksne.
   
Anvendes døgnet rundt.
   

Stængerne er en del af togskinnebehandling. Stængerne er ofte på 8–9 måneder alt afhængigt af individuelle forhold. Hele behandlingen tager ofte omkring 2½ år.

   

En herbst-on-the-wire er en fastsidende bøjle som kan sættes på togskinner. Man har en i hver side som går fra togskinnerne i overmunden til togskinnerne i undermunden og skubber tænderne i undermunden frem i forhold til tænderne i overmunden. Stængerne består af teleskoper og ofte også en fjeder.

Man kan udnytte det sidste af barnets vækst til at rette overbiddet. Hvis bøjlen bruges hos en voksen kan den bruges til at rette små til mellemstore overbid, mens store overbid ofte vil kræve behandling med tandudtrækning eller kirurgisk flytning af kæberne.

Da bøjlen sidder fast har den virkning fuld tid og er derfor ikke afhængig af om man husker at bruge den.

   

Stængerne fylder forholdsvis meget, hvorfor de kræver tilvænning.

Apparaturet er ret skrøbeligt, hvorfor det er meget vigtigt at man passer godt på sin bøjle, og især er opmærksom på ikke at spise hårde, seje eller klistrede madvarer. Ligeledes skal man tænke på kun at lave bevægelser op og ned og ikke til siden når man tygger.

Stængerne fungerer som teleskop med to rør inden i hinanden. Hvis man åbner munden højt kan se to rør gå fra hinanden. Ofte kan man selv sætte dem sammen igen hvis dette sker.

Tænderne er mere vanskelige at børste med bøjlen på, hvorfor det er meget vigtigt at være omhyggelig med tandbørstningen for at undgå huller i tænderne.

Billede 1
Billede 2