Miljøfoto

 

Bøjlebehandling med brug af skruer

Tandregulering, med skrue i kæbeknoglen

I nogle tilfælde har reguleringstandlægen brug for et fast grundlag, når en eller flere tænder skal flyttes. Hvis man bruger andre tænder som anker, risikerer man at disse tænder rykker den anden vej. Derfor vælger man at montere en skrue i knoglen, og bruge den som det faste anker.

Det lyder værre end det er

Det er forholdsvist enkelt at montere skruen i knoglen. Det sker under en lokalbedøvelse svarende til den man får, når man eksempelvis skal have boret i forbindelse med en fyldning. Når behandlingen er afsluttet kan tandlægen let skrue skruen ud igen.

Flere forskellige muligheder for at udnytte skruerme

Skruerne kan sættes enten i ganen, som man herefter kan placere en bøjle på. Fra denne bøjle kan man styre tændernes bevægelse. Ofte er en sådan bøjle kombineret med togskinner i løbet af behandlingen. Man kan også sætte en skrue på forsiden af gummen mellem tændernes rødder. Endelig kan man fremstille en Hyrax på skruer.

Også kendt som
TADS – FACIALSKRUER – BENEFIT-SYSTEM – MINI-SKRUER


 

Alle
   
Døgnet rundt
   

Skruer er et element der kan bruges i mange forskellige behandlingssammenhænge, hvorfor det ikke er muligt at angive en typisk behandlingstid.

   

Skruerne indsættes som regel enten i ganen (2 skruer) hvorpå man laver en speciel bøjle der sidder i ganen oven på skruerne. Ved hjælp af forskellige designs med fjedre kan man styre tandbevægelserne herfra. Man kan også indsætte en skrue i gummen mellem tandrødderne. Her kan man enten trække fra en tand direkte til skruen via en fjeder eller elastik eller man kan forbinde skruen til en tand og trække herfra. Behandlingen udføres næsten altid sammen med togskinner.

Med brug af skruer kan man udføre meget komplicerede behandlinger, som slet ikke er teknisk mulige uden brugen af skruer. Fx har man fået meget bedre mulighed for at hjælpe personer der mangler tænder, ved at flytte de resterende tænder frem på pladsen hvor der mangler en. Herved ham man i mange tilfælde undgå en kunstig tanderstatning som fx et implantat.

   

Det er meget vigtigt at opretholde en meget omhyggelig mundhygiejne omkring skruerne, da de ellers vil løsnes og falde ud.

Der er en lille risiko for at man kan beskadige en tandrod, hvis skruen indsættes i gummen mellem rødderne. Man oplever som regel lidt spænding i dagene efter skruerne er indsat, men dette fortager sig hurtigt.

Billede 1
Billede 2
Billede 3
Billede 1
Billede 2